Иран ще предаде на Украйна черните кутии на разбилия се

...
Иран ще предаде на Украйна черните кутии на разбилия се
Коментари Харесай

Иран ще предаде на Украйна черните кутии на разбилия се самолет

Иран ще съобщи на Украйна " черните кутии " на разрушилия се край Техеран украински аероплан и останките на починалите украинци, съобщи през днешния ден иранският министър на превоза Мохамад Еслами, представен от ДПА.

Вчера Иран отхвърли опцията да съобщи " черните кутии " на Съединените щати и на производителя на самолета, американската компания " Боинг ".

Еслами отхвърли спекулациите, че " Боинг 737 " на Украинските интернационалните авиолинии може да е бил свален. " Самолетът се е запалил заради техническа щета и това е довело до злополуката ", сподели той.

Боингът на Украинските интернационалните авиолинии се разруши през вчерашния ден сутринта малко откакто излетя от Техеран за Киев. Всички 176 индивида на борда - 167 пасажери и 9 членове на екипажа - починаха при злополуката. Жертвите са жители на седем страни - 82 иранци, 63 канадци, 11 украинци, 10 шведи, четирима афганистанци и по трима германци и британци.

Разбилият се аероплан не е подавал сигнал за проблем, само че се е опитал да се върне на летището в Техеран, се споделя в прелиминарен отчет на иранската Организация за гражданска авиация. Очевидци разказали на иранските проверяващи, че падналият " Боинг 737 " се е запалил още във въздуха. В предварителния отчет на иранските проверяващи написа, че малко след политане е зародил механически проблем, само че не се прецизира какъв.

Източник от канадските служби за сигурност сподели пред Ройтерс, че има доказателства, че един от моторите на украинския " Боинг " е прегрял.

Самолетът се разруши броени часове откакто Иран изстреля ракети по иракски бази, където се ситуирани американски военни. Това провокира спекулации, че украинският " Боинг " може да е бил ударен със снаряд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР