Иран се готви да изпрати няколкостотин дронове за Русия, част

...
Иран се готви да изпрати няколкостотин дронове за Русия, част
Коментари Харесай

Иран ще изпрати стотици военни дронове на Русия, твърдят от САЩ

Иран се готви да изпрати " няколкостотин " дронове за Русия, част от които ще бъдат оборудвани с оръжия, съобщи в Белия дом съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

Предположенията са, че към този момент е почнало образованието на съветските военни за работа с тези дронове, а доставката евентуално ще стане още този месец.

Майкъл Кофман, шеф на Програмата за проучвания на Русия в Центъра за военноморски разбори счита, че съветските сили губят огромни количества разследващи дронове и тяхното лично произвеждане не е задоволително. Според върховен американски чиновник закупуването на дронове от Иран демонстрира, че Русия е обезверена и няма избор заради икономическата изолираност.

Силите на Украйна използваха турски въоръжени дронове, а Съединени американски щати и други съдружници им доставиха и доста по-малки летателни апарати. От началото на войната Съединени американски щати отделиха милиарди долари в поддръжка на страната.

Израел и Саудитска Арабия обаче отхвърлиха да се причислят към Съединени американски щати и останалите страни и да санкционират Русия за нейното навлизане в Украйна заради техните вътрешни ползи. Сега Съединени американски щати желаят да покажат, че основният им районен противник оказва помощ за въоръжаването на Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР