Иран проведе успешно изпитание с балистична ракета със среден обсег

...
Иран проведе успешно изпитание с балистична ракета със среден обсег
Коментари Харесай

Иран тества успешно балистична ракета

Иран организира сполучливо тестване с балистична ракета със междинен обхват на деяние, оповестиха международните организации. Държавната иранска телевизия разгласи, че ракетата „ Хорамшахр “ е с обхват 2000 километра.

Тя има дарба да носи стандартни бойни глави, с цел да може да поразява няколко цели по едно и също време. Ракетата беше показана по време на боен церемониал в столицата Техеран.

Новината за ракетното тестване два в миг на под напрежение разговор сред Иран и Съединени американски щати по отношение на иранската нуклеарна договорка, която е остро подложена на критика от американския държавен глава Доналд Тръмп.

Си Ен Ен показва, че ракетата е била изстреляна от незнайна локация. Изданието показва, че с обхват от 2000 километра тя елементарно може да доближи Израел и Саудитска Арабия.

Френският президент Еманюел Макрон уточни, че нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година не е съвършено, само че светът би трябвало да се придържа към него, тъй като в противоположен случай рискува сюжет от вида на Северна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР