Иран продаде днес за първи път петрол на частни купувачи

...
Иран продаде днес за първи път петрол на частни купувачи
Коментари Харесай

Иран започна да продава петрол на енергийна борса, за да избегне санкциите на САЩ

Иран продаде през днешния ден за първи път нефт на частни купувачи през енергийна борса за да смекчи последствията от американските наказания, които следва да влязат в действие, съобщи Агенция Франс Прес.

Само 280 000 барела бяха продадени на един покупател от препоръчаните общо 1 милион барела на търг при първична единична цена от 79,17 $. В началото на сесията предложенията "купува " паднаха с 16 $ под в началото оповестената цена.

Няколко часа преди затварянето на борсата, когато предлаганият нефт поевтиня до 74,85 $, купувачът се включи в наддаването и купи декларираното количество на тази цена. Самоличността му остана неразкрита, както бе заречен в петък шефът по сигурността на наддаванията Шапур Мохамади.

Иранската осведомителна организация Фарс заяви, че става дума за конгломерат от частни компании, които са купили петрола посредством трима медиатори. Иранското държавно управление възнамерява да предлага нефт на енергийната борса един път седмично.

Съединени американски щати се готвят да вкарат още веднъж наказания против износа на нефт от Иран на 4 ноември, с цел да провокират предоговаряне на съглашението по нуклеарната стратегия на Техеран. Иран е третият по величина производител на нефт в ОПЕК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР