Иран призова Франция да избягва насилието и да се вслушва

...
Иран призова Франция да избягва насилието и да се вслушва
Коментари Харесай

Иран призова Франция да избягва насилието и да се вслушва в протестиращите

Иран прикани Франция да заобикаля насилието и да се вслушва в протестиращите, ден след нова серия митинги против пенсионната промяна, при които се стигна до серия от произшествия, заяви Франс прес.

Над 450 души бяха арестувани през вчерашния ден, а 441 служители на реда и жандармеристи бяха ранени, заяви вътрешният министър Жералд Дарманен.

" Френското държавно управление би трябвало да приказва със своя народ и да се вслушва в гласа му ", съобщи в Туитър представителят на иранското външно министерство Нaсер Канани. " Ние не поддържаме разрушенията, нито протестите, само че продължаваме да твърдим, че вместо да създавате безпорядък в други страни, би трябвало да се вслушате в гласа на своя народ и да избягвате прибягването до принуждение против него ", добави представителят.

Той визираше рецензиите, отправени от други страни, измежду които и Франция, против репресиите на иранското държавно управление против протестиращите, излезли на улиците след гибелта на иранката Махса Амини на 16 септември предходната година. Тя умря три дни след задържането си от нравствената полиция за нарушение на строгите правила за обличане в Ислямска република Иран. Стотици бяха убити, в това число десетки членове на силите за сигурност, а хиляди други бяха арестувани при тези митинги, които Техеран дефинира като " протести ". Според иранските управляващи те са били подклаждани от Израел и западните страни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР