Иран премести макет на самолетоносач до стратегическия Ормузки проток на

...
Иран премести макет на самолетоносач до стратегическия Ормузки проток на
Коментари Харесай

Иран разположи макет на самолетоносач до Ормузкия проток

Иран реалокира макет на самолетоносач до стратегическия Ормузки пролив на фона на покачващото се напрежение сред Техеран и Съединени американски щати. Това излиза наяве от оповестени сателитни фотоси, които алармират, че скоро Ислямската република най-вероятно възнамерява да употребява самолетоносача при учения с бойни стрелби, осведоми АП.
 Иран с огромни военни учения, обстрелва макет на US самолетоносач
Иран с огромни военни учения, обстрелва макет на US самолетоносач

Ученията, наречени „ Великият оракул 9 ",

Макетът е изтеглен към протока от иранския пристанищен град Бандар Абас.

Иранските управляващи и медии към момента не са удостоверили, че са разположили макет на самолетоносач в Ормузкия пролив. Но наподобява, че Революционната армия на Ислямската република се приготвя да провежда сходни учения като през 2015 година, когато потопи макет на самолетоносач.

Макетът прилича на самолетоносачи клас " Нимиц ", които постоянно навлизат в Персийския залив от Ормузкия пролив. Миналата седмица самолетоносачът " Нимиц " навлезе във водите от Индийския океан, евентуално да размени " Дуайт Айзенхауер " в Арабско море.

На иранската реплика има 16 макета изтребители, съгласно сателитните фотоси на Maxar Technologies. Корабът наподобява е с дължина 200 метра и ширина 50 метра. Реалният " Нимиц " е с над 300 метра дължина и 75 метра ширина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР