Иран представи нови оръжия в събота - местно произведената система

...
Иран представи нови оръжия в събота - местно произведената система
Коментари Харесай

Иран представи нови оръжия за противовъздушна отбрана

Иран показа нови оръжия в събота - локално създадената система за противобалистични ракети Arman и системата за противовъздушна защита Azarakhsh на ниска надморска височина. Това заяви формалната осведомителна организация IRNA, съобщи Reuters.

Съботната гала по откриването на двете инсталирани на транспортни средства системи се организира в наличието на иранския министър на защитата бригаден военачалник Мохамад Реза Ащиани.

" С навлизането на нови системи в отбранителната мрежа на страната, способността за противовъздушна защита на Иран ще се усили доста ", отбелязва IRNA.

Иран твърди, че ракетната система " Арман " може по едно и също време да се изправи против шест цели на разстояние от 120 до 180 км, до момента в който ракетната система " Азарахш " " може да разпознава и унищожава цели до обсег от 50 км с четири подготвени за пукотевица ракети.

През юни Иран показа това, което публични лица описаха като първата си лично създадена хиперзвукова балистична ракета, наречена Fattah, с обхват от 1400 км.

Съобщението пристигна на фона на нарасналото напрежение в района, до момента в който подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси направиха свързани със Съединени американски щати, Обединеното кралство и Израел в Червено море, в символ на взаимност с палестинците.

В отговор на офанзивите на хусите Съединени американски щати са атакували обекти в Йемен , както и уреди на подкрепяни от Иран групировки в Ирак и Сирия. На собствен ред военните бази на Съединени американски щати бяха атакувани в Сирия и Ирак. Израел също е нанасял удари по ирански цели в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР