Иран помилва или намали присъдите на над 1800 затворници, за

...
Иран помилва или намали присъдите на над 1800 затворници, за
Коментари Харесай

Иран помилва или намали присъдите на 1850 затворници

Иран помилва или понижи присъдите на над 1800 пандизчии, с цел да означи набожен празник, маркиран в понеделник.
Сред късметлиите е налице и рядко вижданото освобождение на 100 души, арестувани по отношение на държавната сигурност, акцентира Агенция Франс Прес.
Върховният водач аятолах Али Хаменей " се е съгласил да помилва или да понижи присъдите на 1849 наказани ", заяви уебсайтът на правосъдната власт Mizan Online.
Сред освободените са пандизчии, наказани след митинги, извършени през ноември 2019 година, когато изненадващо нарастване на цените на горивата провокира вълна от демонстрации в Иран.
" Сто (от затворниците), наказани по аргументи, свързани с държавната сигурност, също са в този лист за опрощение, който включва редица лица, наказани във връзка със събитията от ноември 2019 година ", добави уеб сайтът без спомагателни детайлности.
Най-малко 304 души починаха при вълненията през 2019 година, съгласно основаната в Лондон Амнести Интернешънъл, до момента в който някои властови институции оповестиха 230 смъртни случая по време на, както споделиха, " протести ".
Организацията на обединените народи съобщи, че е имало " всеобщи арести " след събитията през 2019 година, само че не са обявени детайлности за това какъв брой са арестувани тогава и какъв брой към момента са арестувани.
Помилванията бяха оповестени в навечерието на религиозния фестивал, отбелязващ рождението на Махди, който мюсюлманските шиити имат вяра, че би трябвало да се върне, с цел да се постави начало на царуването на справедливостта.
В Иран пандизчии биват помилвани няколко пъти в годината, с цел да се отбележат религиозни или национални празници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР