Иран отрече спекулациите, че страната може да преразгледа своите ракетни

...
Иран отрече спекулациите, че страната може да преразгледа своите ракетни
Коментари Харесай

Иран обяви, че изобщо не е намеквал за преговори за ракетите си

Иран отхвърли спекулациите, че страната може да преразгледа своите ракетни стратегии, в случай че Съединени американски щати престанат да продават ракети и други оръжия на други страни в района, се споделя в публично изказване пред Организация на обединените нации в Ню Йорк.
" Ракетите на Иран не могат да бъдат договаряни при никакви условия с никого или от която и да е страна ", се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.
По-рано министърът на външните работи на Иран Зариф съобщи пред NBC News, че " в случай че Съединени американски щати желаят да приказват за ракети, те би трябвало да спрат да продават оръжия, в това число ракети, на страни от района ". Това провокира спекулации в американските медии, че Техеран може да се съгласи на ракетни договаряния в даден миг според от американските продажби на оръжия за враждебни на Иран страни като Саудитска Арабия и Израел.
В отговор на спекулациите, изказването на задачата на Иран в Организация на обединените нации съобщи: " Извличането на подправени изводи и преследването на сензационни заглавия, когато казаното в подтекста е явно, води единствено до понижаване на престижа на пресата пред обществеността ".
Напрежението сред Съединени американски щати и Иран се повишава от май 2018 година, когато американският президент Доналд Тръмп едностранно се отдръпна от нуклеарната договорка с Иран от 2015 година и възвърне глобите против Техеран.
Година по-късно Техеран стартира да се отдръпва отчасти от отговорностите си по съглашението. Напрежението още веднъж се повиши откакто американската администрация упрекна Иран за набези против петролни танкери в Персийския залив и ускори военното си наличие в района. Иран отхвърли обвиняванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР