Иран отрече да е забранявал на самолета с българския премиер

...
Иран отрече да е забранявал на самолета с българския премиер
Коментари Харесай

Иран за самолета на Борисов: Пилотът е дал грешна информация

Иран отхвърли да е забранявал на самолета с българския министър председател Бойко Борисов да прелети над Иран. " Разрешение за прехвръкване на българския аероплан е било обещано по публично искане от българското посолство в Техеран ", сподели през днешния ден в отговор на заложен му въпрос представителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми, представен от организация ИРНА и Българска телеграфна агенция. Изявлението му е във връзка отклоняването на държавния аероплан на България от въздушното пространство на Иран.

Според него иранските авиодиспечери получили неверна информация за полета от водача на самолета, който не е предал вярно кода за допуск на кулата за ръководство на полетите, заради което самолетът на българския министър председател не е бил разпознат, изясни Касеми. Той допусна, че " несъвпадението сред наличната в контролната кула информация и получената (от самолета) може би се дължи на промени, направени от водача в последния миг.

Говорителят изрази страдание за грешката и означи, че " иранското въздушно пространство е отворено за самолети на другарски страни като България ".

Касеми добави, че Иран има едно от най-безопасните въздушни пространства в света и че невоенни самолети от прилежащи страни безвредно летят през неговото небе
тагове аероплан Бойко Борисов водач Иран неверна информация полет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР