Иран отказва да приеме създаваните от Турция военни постове в

...
Иран отказва да приеме създаваните от Турция военни постове в
Коментари Харесай

Иран отказва да приеме създаваните от Турция военни постове в Сирия

Иран отхвърля да одобри създаваните от Турция военни постове в Сирия . Това разгласи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави, настоявайки, че териториалната целокупност на основния районен съдружник на Техеран би трябвало да се зачита , оповестява " Ройтерс ".

" Ние сме срещу основаването от Анкара на военни постове в Сирия... Проблемите би трябвало да се вземат решение с дипломатически средства ... Териториалната целокупност на Сирия би трябвало да се зачита ", акцентира представителят по време на седмичната си конференция, предавана онлайн по държавната телевизия.

В четвъртък Турция се контракти в договаряния с американския вицепрезидент Майк Пенс за петдневна пауза в настъплението в Североизточна Сирия, с цел да даде време на кюрдските бойци да се изтеглят от " зоната за сигурност ", която Анкара цели да сътвори покрай границата си със Сирия.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в събота , че Анкара ще продължи с настъплението си в Североизточна Сирия и ще " смаже главите на терористите ", в случай че съглашението с Вашингтон за изтеглянето на кюрдските войски от региона не бъде приложено напълно.

Близък съдружник на сирийския президент Башар Асад, Иран предложи да ангажира сирийските кюрди, сирийското държавно управление и Турция в договаряния за определяне на зона за сигурност по турско-сирийската граница след военната атака на Турция в Северна Сирия против сирийските кюрди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР