Иран обяви готовността си за удар по американските военни съоръжения,

...
Иран обяви готовността си за удар по американските военни съоръжения,
Коментари Харесай

Иран се готви да отвърне на удара на САЩ

Иран разгласи готовността си за удар по американските военни уреди , оповестява ТАСС. Техеран добави, че това ще бъде отговор на убийството на командира на специфичните сили на Ал-Кудс от Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC, елитни елементи на иранските въоръжени сили) военачалник Касем Сюлеймани.
Това изказване направи днес (05.01.20 г.) по CNN военният консултант на иранския водач аятола Али Хаменей Хосейн Деган. " Америка стартира войната. Следователно те би трябвало да са готови за рационална реакция на дейностите си. Единственото, което може да постави край военните дейности, е американците да получат удар, равностоен на този, който са нанесли ", съобщи той.
" Отговорът безспорно ще бъде боен и ще бъде ориентиран против военни обекти " , акцентира съветникът на иранския водач. В същото време той уточни, че управлението на Иран " в никакъв случай не е търсило и няма да се стреми към война ". Припомняме, че Пентагонът разгласи ракетна офанзива по заповед на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по мотокада покрай летището в Багдад. При удара почина Касем Сюлеймани. Според американската администрация, интервенцията имала защитителен темперамент, защото била ориентирана към отбрана на американските войски, ситуирани в Близкия изток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР