Иран може да рестартира ядрената си програма до часове, ако

...
Иран може да рестартира ядрената си програма до часове, ако
Коментари Харесай

Иран заплаши САЩ, може да се върне към ядрената си програма до дни и часове

Иран може да рестартира нуклеарната си стратегия до часове, в случай че Съединени американски щати продължи политиката на наказания против ислямската република.

Това съобщи нейният президент Хасан Рухани пред Народното събрание в Техеран.

Тръмп подписа закона за новите наказания против Русия, Иран и Северна Корея

Тръмп излъга очакванията на Русия, идва ли нова Студена война

"Ако желаят да се върнат към това преживяване... в границите на часове и дни ние ще се върнем към предходната обстановка, само че доста по-силни ", съобщи Рухани.

Именно Рухани беше главната фигура, която контракти съглашението от 2015, с което Иран се отхвърли от нуклеарната си стратегия. Договорът със Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Китай и Русия планува последователно отпадане на интернационалните търговски наказания върху близкоизточната страна.

Ограниченията започнаха през 2010г. точно поради нуклеарната стратегия на Техеран.

Причината за възходящата заплаха за съглашението са нови наказания против Иран, наложени от администрацията на настоящия американски президент Доналд Тръмп.

Още в предизборната си акция Тръмп определяше настоящото съглашение като "лоша договорка ".

Вече на власт администрацията му реши да накаже Иран за продължаващите проби на балистични ракети в страната, които съгласно Съединени американски щати могат да придвижват нуклеарни бойни глави.

Техеран твърди, че това е невероятно и нуклеарната стратегия на страната е напълно мирна.

Тръмп досега е подписал ограничаващи ограничения против 31 ирански физически лица и компании, свързани с балистичната стратегия и Революционната армия - най-влиятелната организация по сигурността в ислямската република.

През уикенда Народното събрание в Техеран отговори на глобите като усили бюджета на балистичната стратегия и армията. При гласуването някои от депутатите извикаха "Смърт за Америка! " (виж видеото горе).

Rouhani: #Iran could quit #NuclearDeal in "hours " if #US imposes any more new sanctions pic.twitter.com/MavnNDp0q4
— CGTN (@CGTNOfficial) August 15, 2017
"Тези, които се пробват да се върнат към езика на заканите и глобите, са пандизчии на предходни заблуди ", съобщи Рухани.

На светът стана ясно, че Съединени американски щати при Тръмп не са "добри сътрудници и договарящи, на които да се разчита ", счита още иранският президент.

Той акцентира като образци за новата американска политика решенията на Тръмп да извади страната си от Парижкото съглашение за климата и прекратяването на курса към доближаване с комунистическа Куба.

В същото време ескалира и размяната на закани за военни удари сред Съединени американски щати и Северна Корея, а в обособени моменти администрацията на Тръмп води извънредно сложен разговор и с Русия.

Наред с Техеран, Москва и Пхенян също са обект на нови наказания, гласувани от американския Конгрес и подписани от президента.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР