Иран изпробва създадена в страната своя система за противовъздушна отбрана

...
Иран изпробва създадена в страната своя система за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Иран тества своя собствена противовъздушна отбрана

Иран тества основана в страната своя система за противовъздушна защита в страната, сходна на съветската С-300, съобщи ръководителят на въздушната защита на революционната армия.
" Паралелно с разгръщането на С-300, работата по системата Бавар-373 е в ход ", сподели Фарзад Есмаили пред държавната телевизия IRIB. " Системата е направена напълно в Иран и някои от нейните елементи са разнообразни от S-300. Всички нейни подсистеми са приключени и тестванията за ракети са извършени. "
" Бавар " (което значи " религия " ) е първата система за противоракетна защита на Техеран, която ще бъде взета на въоръжение до март 2018 година, добави той.
През 2010 година Иран стартира производството на " Бавар-373 ", откакто закупуването на С-300 от Русия беше спряно заради интернационалните наказания. Русия възобнови продажбата след нуклеарната договорка сред Съединени американски щати, интернационалната общественост и Иран, а иранската отбранителна система С-300 стартира да действа през март.
В събота (2 септември) новият министър на защитата Амир Хатами съобщи, че Иран има " съответен проект за усилване на ракетните сили ". Той сподели, че се надява " опциите за битка с балистичните и крилати ракети на Иран " да се усилят през идващите четири години.
Коментарите се появиха вследствие на възходящото напрежение с Вашингтон, който одобри нови наказания против програмата на Иран за балистични ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР