Иран изпраща обратно в Афганистан хиляди граждани всяка седмица въпреки

...
Иран изпраща обратно в Афганистан хиляди граждани всяка седмица въпреки
Коментари Харесай

Иран връща хиляди хора обратно в Афганистан въпреки кризата

Иран изпраща назад в Афганистан хиляди жители всяка седмица макар опасността от апетит, настояват организации за помощ и очевидци на обстановката. Мнозина афганистанци настояват, че са измъчвани от управляващите, съобщи „ Франс прес “.

Милиони са минали границата със западната съседка на Афганистан в опит да избягат от насилието и разрушената стопанска система по време на войната, траяла десетилетия.

Превземането на Кабул от талибаните в средата на август усложни рецесията, нарушавайки интернационалните потоци от помощ в миг, в който мощната суша изтласка до изострен дефицит на храна повече от половината от популацията на Афганистан.

Но макар тежките условия, които ги чакат, хората биват депортирани от Иран назад през границата.

Завърнали се назад в родината си, някои оповестяват, че са държавни в препълнени, мръсни лагери, където някои били бити, преди да бъдат превозени до граничен пункт.

„ Те не ни виждаха като хора “, сподели 19-годишният Абдул Самад, който работил в строителството в Иран преди депортацията си. По думите му са връзвали ръцете и очите на хората.

Малко над един милион афганистанци са били изпратени в страната си тази година. Само през последната седмица на октомври те са над 28 000.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР