Иран е пряко замесен“ в атаките срещу корабни кораби в

...
Иран е пряко замесен“ в атаките срещу корабни кораби в
Коментари Харесай

Иран е „пряко замесен“ в атаките на Хусите в Червено море в подкрепа на Хамас, казва командирът на ВМС на САЩ

Иран е „ директно забъркан “ в офанзивите против корабни кораби в Червено море, които йеменските терористи Хуси правят в поддръжка на Хамас, сподели главнокомандващият на Военноморски сили на Съединени американски щати в Близкия изток в понеделник.

Вицеадмирал Брад Купър, шеф на 5-ти флот на Военноморски сили, упрекна Техеран, че прави всичко допустимо, с цел да поддържа офанзивите на хусите в Червено море и Аденския залив, които също са ориентирани против американски корабни кораби и разрушители.

„ Това, което ще кажа, е, че Иран явно финансира, обезпечава запаси, доставя и обезпечава образование “, сподели Купър пред Асошиейтед прес. „ Те явно са доста директно забъркани. Там няма загадка. “

Купър означи, че хусите са се разширили до Червено море и Аденския залив, до момента в който преди този момент подкрепяната от Иран терористична група е запазила активността си в Персийския залив.

Атаките против „ свързани с Израел “ корабни кораби в Червено море дестабилизираха основния маршрут, който придвижва към 15% от международната търговия сред Азия и Европа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР