Иран е готов на преки разговори с Украйна, за да

...
Иран е готов на преки разговори с Украйна, за да
Коментари Харесай

Иран готов да разговаря с Украйна за руските атаки с дронове

Иран е подготвен на директни диалози с Украйна, с цел да обсъдят възможната приложимост на ирански дронове от Русия в спора, декларира иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, представен от ДПА.

Според известие на уеб страницата на иранското ведомство в телефонен диалог с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба той е изразил подготвеност въпросът да бъде разискван и конкретизиран на двустранни механически срещи с Киев.

По думите на Амир Абдолахиан Иран има положителни връзки и дългогодишно военно съдействие с Русия, само че в това време Техеран е срещу войната в Украйна и отхвърли непосредствено присъединяване в спора.

Украинското военно министерство разгласи през вчерашния ден, че Киев е свалил повече от 300 съветски дрона " камикадзе " от вида " Шахед-136 ", създадени в Иран.

Говорител на украинските военновъздушни сили изрази съмнение, че Русия е поръчвала 2400 дрона от Иран. Иранските управляващи досега отхвърлят да са снабдявали Русия с апаратите. Техеран до момента не е осъдил съветската инвазия в Украйна и даже я счита за обективна контрамярка против експанзията на НАТО на изток.

Вчера Дмитро Кулеба заяви, че в телефонен диалог с иранския си сътрудник е призовал Техеран да престане да изпраща оръжия на Русия, осведоми Ройтерс. Разговорът се е състоял по самодейност на иранската страна. " Настоях Иран неотложно да приключи потока от оръжия за Русия, употребявани да убиват цивилни и да унищожават сериозна инфраструктура в Украйна ", заяви Кулеба в туитър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР