Иран е атакувал петролния танкер Пасифик Зъркон край бреговете на

...
Иран е атакувал петролния танкер Пасифик Зъркон край бреговете на
Коментари Харесай

Израел: Иран е атакувал петролен танкер край Оман

Иран е атакувал петролния танкер " Пасифик Зъркон " край крайбрежията на Оман с дрон, сходен на употребяваните от Русия в Украйна, съобщи израелски представител, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Танкерът е понесъл минимални вреди по корпуса си, само че няма ранени измежду екипажа или приключване на нефт от товарното поделение, обявиха от ръководството на " Източнотихоокеанска корабна компания "  - благосъстоятелност на израелския милиардер Идан Офер.

Базираната в Сингапур компания, която ръководи кораба, заяви, че проверява случая с танкера на към 150 благи от Оман. 

През последните години в Персийския залив бяха осъществени няколко набези против танкери в миг на повишено районно напрежение с Иран. През юли 2021 година хипотетична офанзива с дрон удари танкер с петролни артикули, ръководен от израелска компания, край крайбрежията на Оман. Техеран отхвърля да стои зад нападението.

Според уеб страницата за следене на корабоплаването " Марин Трафик ", " Пасифик Зъркон " е забелязан за финален път край крайбрежията на Лива, Оман в понеделник сутринта. Той е отпътувал от Сохар, Оман, в понеделник следобяд, като крайната му дестинация е пристанището на Буенос Айрес, Аржентина.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР