Иракското разузнаване, сирийските кюрди и информатори в Сирия са насочили

...
Иракското разузнаване, сирийските кюрди и информатори в Сирия са насочили
Коментари Харесай

Разпространиха подробности за ликвидирането на лидера на Ислямска държава

Иракското разузнаване, сирийските кюрди и информатори в Сирия са насочили при започване на лятото Съединени американски щати към местонахождението на водача на " Ислямска страна ". Това излиза наяве малко повече от денонощие след ликвидирането на Абу Бакр ал Багдади в северозападната сирийска провинция Идлиб.

Абу Бакр ал Багдади е бил засечен основно с помощта на иракското разузнаване. Данни за това къде се укрива първо били получени от трафикант, който е транспортирал през Турция до Идлиб снахи и деца на главатаря на " Ислямска страна ", както и децата му. Освен това, на място в Идлиб бил разпознат един от най-близките му съветници. Шефът на Пентагона обаче не удостовери изказванията на президента Доналд Тръмп, че Багдади е скимтял от боязън преди да почине.
Марк Еспър, министър на защитата на Съединени американски щати: " Не знам такива детайлности, само че всички убийци са страхливци. "
Командосите от " Делта форс " са дохвърчали в Идлиб с 8 хеликоптера от Иракски Кюрдистан. Вашингтон е убеден, че " Ислямска страна " няма да възкръсне:
Марк Еспър, министър на защитата на Съединени американски щати: " От общо 11 000 джихадисти, малко над 100 са избягали и Турция ще ги залови. "
Това, което е останало от Абу Бакр ал Багдади след самовзривяването му, е закарано в Ербил, Ирак. Очаква се то да бъде изхвърлено някъде в океана, също както трупът на Осама бин Ладен преди 8 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР