Иракското правителство предупреди, че САЩ изпращат Близкия изток на ръба

...
Иракското правителство предупреди, че САЩ изпращат Близкия изток на ръба
Коментари Харесай

Близкият изток на „ръба на пропастта“ предупреждава Ирак като 16 убити при удари на САЩ

Иракското държавно управление предизвести, че Съединени американски щати изпращат Близкия изток на „ ръба на пропастта “, застрашавайки напъните за непоклатимост след удари от Съединени американски щати против милиция, основана в страната, което докара до 16 смъртни случая.

Бахдад сподели, че има цивилни измежду починалите при ударите покрай сирийската граница и че 25 души са ранени, до момента в който има също " обилни вреди “ на домове и частни парцели. Министерството на външните работи на Ирак разгласи в събота, че ще извика шарже д'афера на посолството на Съединени американски щати - посланикът е отвън страната - с цел да даде формален митинг против ударите на Съединени американски щати против " иракски военни и цивилни обекти ".

Въздухът нападението беше първият залп на отмъщението на Съединени американски щати за удар с дрон, който умъртви трима американски бойци в Йордания предишния уикенд. Съединени американски щати упрекнаха за този удар Ислямската опозиция в Ирак, коалиция от подкрепяни от Иран милиции.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Съединени американски щати нанасят удари по цели в Сирия като възмездие след гибелта на трима бойци при бомбардировка с дрон

Пъл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР