Иракският министър-председател Мохамад Шиа ал-Судани описа въздушните удари на САЩ

...
Иракският министър-председател Мохамад Шиа ал-Судани описа въздушните удари на САЩ
Коментари Харесай

Ирак нарича ответните въздушни удари на САЩ срещу Хизбула „враждебен“ акт

Иракският министър-председател Мохамад Шиа ал-Судани разказа въздушните удари на Съединени американски щати против уреди, употребявани от Хизбула, като „ явен и неприятелски акт “ във вторник, откакто трима американски бойци бяха ранени в терористичен удар с дрон предходния ден.

Въздушните удари на Съединени американски щати, които бяха подредени от президента Байдън на Коледа от резиденцията в Кемп Дейвид, убиха „ няколко бойци на Катаиб Хизбула “, съгласно военачалник Майкъл Ерик Курила, началник на Централното командване на Съединени американски щати.

Медийната работа на иракския министър председател съобщи в изказване, че един член на силите за сигурност на Багдад е бил погубен при американските удари, до момента в който 18 други са били ранени, в това число цивилни.

Правителството на Ирак съобщи, че въпреки да осъжда първичната офанзива против американските сили като „ неприемлива “, американският отговор също е отвън границите.

„ Той не служи на пътя на дълготрайните общи ползи за определяне на сигурност и непоклатимост и работи обратно на заявеното жел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР