Иракски гражданин, живеещ в Кълъмбъс, Охайо, беше арестуван по обвинения,

...
Иракски гражданин, живеещ в Кълъмбъс, Охайо, беше арестуван по обвинения,
Коментари Харесай

ФБР осуети заговор за убийството на Джордж У. Буш

Иракски жител, живеещ в Кълъмбъс, Охайо, беше задържан по обвинявания, свързани със скрит план за убийството на някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш-младши, заяви Си Ен Ен.

Съдебни документи разказват по какъв начин Шихаб е разузнавал квартала в Далас, където се намира резиденцията на Буш.

" Президентът Буш има доверие на Тайните служби на Съединените щати и нашите правоприлагащи и разследващи органи ", сподели в изказване началникът на кабинета на Буш Фреди Форд. Заговорът е оголен посредством информатори, един от които дава на ФБР записи на полемики за организацията на убийството с присъединяване на Шихаб по време на срещи в края на предходната година и напролет.

Твърди се, че по време на срещата през ноември Шихаб е споделил на информатора на ФБР, че " те желаят да убият някогашния президент Буш, тъй като считат, че той е виновен за гибелта на доста иракчани и разрушаването на Ирак ". Шихаб разказва себе си като боец от групата " Ал-Раед ".

Той споделя, че " Ал-Раед " нямат общо с " Ислямска страна ", само че и че мощно се надява ИД да обобрят и сътрудничат за убийството на някогашния президент на Съединени американски щати.

Шихаб и информаторът са отишли с кола до квартала, където се намира резиденцията на Буш в Далас, където Шихаб е направил видеозаписи на портата за достъп до квартала и покрайнината. След това са посетили института " Джордж У. Буш ", с цел да снимат библиотеката и основната постройка на института. На идващия месец информаторът се срещнал с Шихаб и му е посочил огнестрелни оръжия и униформа на американския граничен патрул. В правосъдните документи се споделя, че огнестрелните оръжия и униформата са били предоставени на информатора от ФБР.

Освен това Шихаб е желал да вкара незаконно в Съединени американски щати двама души, свързани с " Хизбула ", споделиха следователите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР