Ирак и някои други мюсюлмански стри остро осъдиха изгарянето на

...
Ирак и някои други мюсюлмански стри остро осъдиха изгарянето на
Коментари Харесай

Ирак осъди изгарянето на Корана в Дания

Ирак и някои други мюсюлмански стри остро осъдиха изгарянето на Коран в понеделник от група, наречена " Датски патриоти ", пред посолството на Ирак в Копенхаген . Това заяви БиБиСи. Близо 1000 стачкуващи в Багдад се пробваха да щурмуват датското посолство след случая.

Седмица по-рано тълпи след плануваното. При случая в понеделник в Дания двама антиислямски протестиращи щамповаха свещената книга и я възпламениха в поднос с калаено фолио до иракско знаме.

Министерството на външните работи на Ирак съобщи, че сходни дейности разрешават на " вируса на екстремизма и омразата " да съставлява " действителна опасност за мирното взаимно битие на обществата ". Мюсюлманите считат Корана за словото на Бог и гледат на всяко съзнателно увреждане или демонстрация на пренебрежение към него като надълбоко обидно.

Последното опозоряване на свещената книга за мюсюлманите в датската столица провокира протест от хиляди протестиращи в йеменската столица Сана. Турция назова случая " отвратителна офанзива " против Корана, до момента в който алжирското външно министерство привика датския дипломат.

Външното министерство на Дания разгласи, че осъжда изгарянето на Корана , осъществено от шепа хора.
 Отново възпламениха Корана в Дания
Отново възпламениха Корана в Дания

Риск от задълбочаване на напрежението сред скандинавските страни и ислямския свят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР