iPhone 15 премина към USB-C тази година, но портът Lightning

...
iPhone 15 премина към USB-C тази година, но портът Lightning
Коментари Харесай

Apple вероятно ще преработи аксесоарите си за Mac към USB-C до няколко месеца

iPhone 15 мина към USB-C тази година, само че портът Lightning продължава да съществува при аксесоарите за Mac. Последният слух е, че тези аксесоари ще бъдат обновени с USB-C портове през първата половина на идната година.

Това е споделено от Instant Digital на китайската обществена медия Weibo. Говори се за „ пролетта на 2024 г “. Предполага се, че това значи пролет в северното полукълбо. Тоест става въпрос за месеците март, април или май.

Източникът загатва Apple Magic Mouse, Magic Keyboard и Magic Trackpad.

От друга страна не получаваме доста информация също така. Възможно е прекосяването към USB-C да бъде единствената смяна при опресняването. Но съгласно някои анализатори няма по какъв начин Apple да не се възползва от случая, с цел да вкара и други усъвършенствания във въпросните артикули.

След като това се случи, няма да останат доста артикули на Apple с порт Lightning.

Както и самата компания приета, за по-стари iPhone устройства, като iPhone SE 3 да вземем за пример, Lightning врата продължава да съществува. Съответно за него ще продължат да съществуват и нужните аксесоари. Поне до момента в който има търсене от страна на потребителите.

А ще забележим ли особено и огромно събитие от Apple преди WWDC 2024?

Друг слух от по-рано през тази седмица допуска, че новите модели iPad Air, iPad Pro и MacBook Air също може да бъдат пуснати през март, април или май. Всички те са захранвани от M3 чип, което е най-интересното като смяна. Звучи по този начин, като че ли може да има много доста нов хардуер на ревюто.

В предишното от Apple са пускали нови артикули през месец март.

През актуалната година това не се случи. Сега видяхме Apple M2 чиповете и някои ъпгрейди на Mac устройствата през януари. И до момента в който пристигна време за WWDC 2023 през юни, нямаше доста вести.

В композиция с новината за USB-C аксесоарите, евентуално към този момент можем да сме сигурни, че ще има някаква самодейност. Остава да разберем дали ще получим пълномащабно събитие, което ще се излъчва онлайн в интернет. Подобно на март 2022 година, когато бяха оповестени много нови неща, в това число Mac Studio.

Ако ли не, то ще би трябвало да се задоволим с медийна акция

И във всеки случай е разумно Apple последователно да се откаже от използването на Lightning портовете. Никога няма да разберем дали iPhone щеше да си остане с този порт, в случай че не се бяха появили наредбите на Европейския съюз. Знаем обаче, че занапред следва видоизменение на доста от водещите аксесоари на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР