iOS се разглежда като доста ограничена операционна система за разлика

...
iOS се разглежда като доста ограничена операционна система за разлика
Коментари Харесай

5 функции на Android, които Apple трябва да пренесе в iOS

iOS се преглежда като много лимитирана операционна система за разлика от Android Въпреки това постоянно има опция за надграждане и разширение. Днес на пазара се оферират доста първокласни смарт телефони. Всеки дава отговор на разнообразни условия, ограничавания на разноските и стандарти. Въпреки че тези смарт телефони са доста разнообразни един от различен, операционните им системи са това, което в действителност ги разделя. С милиарди консуматори на всяка от тях, iOS и Android сега са двете най-широко употребявани системи. Въпреки че и Android, и iOS са се имитирали взаимно, към момента има доста неща, които тези две операционни системи могат да научат една от друга. Ето 5 функционалности на Android, които е добре Apple да придвижи в iOS.

1. Лесен избор на приложенията по дифолт

Преди няколко години Apple стартира да разрешава на потребителите на най-новите модели iPhone да избират приложения по дифолт. И въпреки всичко този избор понастоящем е стеснен до приложенията за е-поща и уеб браузър от iOS 16 насам. Следователно можете да спрете да употребявате Apple Mail и Safari, само че не и нищо друго. Задаването на музикален плейър по дифолт, стратегия за карти, файлов управител, камера и така нататък към момента не е допустимо. В резултат на това не-използването на систематичните приложения на Apple е доста мъчно, заради обстоятелството, че тези вградени приложения всъщност са наложени на потребителите, доста хора в последна сметка ги употребяват. Можем единствено да се надяваме, че Apple ще разшири броя на приложенията, които съставляват избора на приложения по дифолт. Ако вземем за образец Xiaomi 13, единствено 9 приложения в него не могат да бъдат изтрити. Те включват съответните приложения за мобилни телефони като систематичното приложение за осъществяване на диалози, известия и така нататък

2. Смяна на иконите на приложенията

Въпреки че е допустимо да се избират персонализирани икони в iOS, процесът не е нито елементарен, нито явен. Той изисква да се създадат цикли и да се присвоят неповторими персонализирани изображения за всяко приложение. iPhone е прочут с неналичието на необятни благоприятни условия за персонализация, само че Apple постепенно ги отваря. Например дисплеят за заключване на iOS 16 към този момент е с доста благоприятни условия за персонализиране. потребителите могат да трансформират цветовете, шрифта, уиджетите и други Потребителите могат в допълнение да модифицират своите iPhone-и, като заложат на съответни тематики, които дават отговор на техните ползи, като разрешат персонализирани пакети от икони в iOS.

3. Универсален надзорен център

Контролния център в iOS е измежду най-досадните функционалности на тази система. Превключвателите в долната част могат да бъдат добавяни или премахвани от потребителите, до момента в който горната част е постоянна. Потребителите на операционната система Android могат да пренареждат и отстраняват превключвателите, както намерят за добре, което им дава свободата да дадат автентичен приоритет на значимите за тях неща. Потребителите са принудени да гледат и да разполагат с бутони в контролния център на своя iPhone, които в никакъв случай не употребяват и които заемат място на екрана. Wi-Fi, Bluetooth, AirDrop, Мобилна точка за достъп, Самолетен режим, Мобилни данни, Възпроизвеждане сега, Портретна ориентировка, AirPlay, Фокус, Яркост и Силата на звука са измежду превключвателите, които са непрекъснато настроени. Нито една от тях не може да бъде променяна нито по ред, нито да бъде отстранена.

4. Гъвкавост в началния и изводи екран

През последните години Apple усъвършенства екраните за начален екран и заключен в iOS. Потребителите към този момент могат да прибавят уиджети към началния екран, да вземем за пример, а дисплеят за заключване към този момент може да бъде персонализиран съвсем напълно, както към този момент беше упоменато нагоре. Въпреки това тези два екрана към момента имат доста ограничавания. Потребителите към момента не могат да оставят пространства сред два уиджета или приложения. Иконите или уиджетите би трябвало да бъдат подредени в избран ред, като се работи от горния ляв ъгъл към десния, ред по ред. За да запълнят тези празни пространства, потребителите би трябвало да разчитат на обособени уиджети на трети страни, което доста затруднява персонализирането на началния екран.

Заключения екран: макар персонализациите, тази част към момента е лимитирана. В последна сметка директните пътища за камерата и фенерчето са закрепени. Те не могат да бъдат изтрити или изменени за нещо по-полезно. Да не приказваме, че функционалността за постоянно включен екран (Always On Display) поддържа единствено скриване на фона и/или известията, той не поддържа по-обширни промени.

5. Подобрения в известията

И най-после, системата за известия на iPhone е постоянен проблем, повдиган от потребителите на Android, които минават към iOS. За всяко настрана приложение потребителите могат да избират какъв брой звукови или предупредителни да са тези известия, само че те към момента имат противен дизайн и нямат подобаваща категория. API-то за чувствителни към времето известия може да се употребява от приложенията, с цел да се подчертае значимо известие. След това обаче не може да се възнамерява доста повече. Да не приказваме, че не са налични API-та, с цел да се отговори бързо на известия, изпратени посредством приложения на трети страни.

Заключение

Има доста хубави неща в iPhone, само че все пак той в никакъв случай няма да бъде безукорен, както и всяко друго устройство. Винаги ще има място за усъвършенствания, с цел да се усъвършенства цялостното преживяване. Можем единствено да се надяваме, че като придвижи тези 5 функционалности на Android в iOS, iOS 17 ще облекчи някои от раздразненията на потребителите. Тъй като Apple има интерес да притегли консуматори на Android, то тя би трябвало да вкара някои функционалности, с които потребителите на Android са привикнали. Изглежда обаче, че Apple има собствен личен проект. Компанията нормално не прибавя дадена функционалност, тъй като е известна или тъй като потребителите се нуждаят от нея. Смятате ли, че някоя от тези функционалности ще направи системата iOS по-привлекателна? Коя функционалност на Android бихте предпочели да има в iOS? Споделете мнението си в раздела за мнения по-долу.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР