investor.bgПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание на

...
investor.bgПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание на
Коментари Харесай

Народното събрание ще заседава извънредно идния вторник

investor.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика изключително съвещание на Народното събрание на 14 април, вторник,  от 13.00 часа.

В дневния ред на съвещанието, свикано на съображение член 78, т. 1 от Конституцията на Република България, са разискването на второ четене на промени в Закона за енергетиката, в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

На изключителното си съвещание предишния петък Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за енергетиката, с които се регламентират разпоредбите и периодите за това по какъв начин ще става връщането на сумите по контракти, подписани сред публичния снабдител " Булгаргаз " ЕАД и неговите клиенти. Поправките се постановат, с цел да влезе в действие контрактуваното на 5 август 2019 година сред " Булгаргаз " и " Газпром " понижение от 40% на цената на доставяния за България газ.

 

Промените плануват Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да приема решения за одобряване на цени на природния газ със задна дата от 5 август 2019 година до момента, както и да утвърждава цените на природния газ всеки месец от първо число в сходство с постигнатата договореност сред " Газпром " и " Булгаргаз ".

На 12 март Народното събрание одобри на първо четене и промени в Закона за комерсиалния указател, които плануват да се понижи административната тежест върху бизнеса, като физически и юридически лица да могат да подават годишните си финансови доклади и годишните си отчети за активността в Търговския указател към Агенцията по вписванията по електронен път посредством " Единна входна точка ". Промените би трябвало да влязат в действие от 1 януари 2022 г. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР