Инвестиция от 200 млн. лева в соларен парк очаква Община

...
Инвестиция от 200 млн. лева в соларен парк очаква Община
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Чирпан дава сериозна заявка за бизнеса

Инвестиция от 200 млн. лв. в слънчев парк чака Община Чирпан. Той ще бъде на повърхност към 190 хектара, с мощности сред 160 до 200 мегавата. „ Инвестицията е от стратегическо значение и ще окаже позитивно въздействие върху стопанската система на района.

По време на построяването на парка ще се обезпечи работа на към 600 души, а по-късно ще бъдат разкрити към 70 нови работни места в областта на енергетиката. Соларното оборудване ще бъде най-голямото по рода си у нас. Подобен план освен води до спомагателна трудова претовареност. Той ще притегли интереса на други компании и ще направи регионът атрактивен.

Инвеститорите гледат към България и това е реалност “ – заяви Лъчезар Борисов, претендент за депутат от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски изборен регион.

Той посети Града на Яворов и няколко села в общината дружно с кмета Ивайло Крачолов, претендентите за народни представители Маноил Манев, Радостин Танев и Тодор Иванов, регионалния координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов и ръководителя на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев.

По време на среща с жители беше разисквано и желанието за основаването на индустриална зона на мястото на бившето военно отделение в Чирпан. Вярвам, че в този мандат ще успеем да осъществяваме това, с цел да създадем нови условия за вложения, които ще покачат стандарта на живот в града и общината “, разяснява Лъчезар Борисов.

„ Чирпанският регион има дългогодишни обичаи в лозарството. По време на визитата си в село Могилово видях всички нужни условия за сполучливото развиване на винения туризъм. Гордея се, че има произвеждане, което показва Чирпан в разнообразни краища на света “ – показа претендентът за депутат от ГЕРБ.

За да бъде налична и комфортна инфраструктурата до обитаемото място, което притегля доста туристи, той пое ангажимент да окаже цялостно подпомагане за ремонта на проблематичните сектори от пътното трасе. Голям капацитет за винен туризъм предлага и село Средно градище, откри Лъчезар Борисов по време на визитата си в работещата в обитаемото място винарна.

Част от обиколката му беше и базата на един от водещите в България производители на хидравлика за селскостопанска техника.

Лъчезар Борисов се срещна и с проектантите и изпълнителите на различен огромен инфраструктурен план в района – рехабилитацията на жп линията Михайлово - Оризово, който е част от цялостната реорганизация на железопътната линия Пловдив - Бургас. Ще бъде построен нов стоманен път, контактна мрежа и тунел с дължина над 800 м.

Предвижда се и унищожаване на железопътни прелези, а на тяхно място ще се изградят пътни надлези и подлези, като по този метод се цели повишение на сигурността в региона на трасето.

„ Оказа се, че България, малко повече от година, макар международната рецесия, резервира потреблението в стопанската система. Реализирахме растеж на приходите, което през последните 4 години е с към 40%. От тук нататък подсигуряваме тъкмо това – нарастване на минималната и междинната работна заплата, годишно актуализиране на пенсиите.

Предприехме поредност от ограничения, които освен да запазят работните места, само че и да ги усилят. Пътят към всичко това е модернизиране на стопанската система “, сподели Борисов и добави, че за миналите 4 години, страната е подкрепила Старозагорска област със 120 млн. лв. за реализация на инфраструктурни планове.

Чрез помощ за бизнеса са били подкрепени 774 микро компании, както и 80 междинни компании, а за Чирпан непокътнатите работни места са 486.

„ Това, че в листата има двама настоящи министри дава поръчка, че обещанията ще се извършват “, безапелационен е кметът на Чирпан Ивайло Крачолов. Това, което направихме в общината за последната година, с помощта на страната, е показателно “, акцентира още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР