Инвестиционният фонд Eagle Football, както беше обещано в предишните месеци

...
Инвестиционният фонд Eagle Football, както беше обещано в предишните месеци
Коментари Харесай

Олимпик се сдоби с нов собственик

Инвестиционният фонд Eagle Football, както беше дадено в предходните месеци през есента, закупи мажоритарния пакет от акциите на френския първокласен футболен клуб Олимпик (Лион).

Сделката, която беше забавена с месеци поради разногласия сред двете страни, е официализирана през днешния ден и известието за това направено публично от самия клуб.

Въпросният фонд, който е благосъстоятелност на американския предприемач Джон Текстър, в този момент има 77.49 % от акциите на неразделна база и 86.57 % в консорциум с сътрудниците си от Holnest Ions.

Тази договорка води до промени в Борда на шефовете и ще се отрази на новата струкура на събранието на акционерите.

След четири месеца на градивни договаряния, сме горди да обявим, че сме постигнали това извънредно съглашение, декларира самият Текстър в особено изказване.

Приключването и изповядването на договорката идва след няколко закъснения по заплащанията, за които крайната дата в началото беше оповестена през юли.

Текстър сподели при започване на декември, че неговият Eagle Football Holding LLC ще реализира покупката на клуба, потвърждавайки седмица по-късно, че всички нужни единодушия са получени и обвързваните съглашения са подписани. Също по този начин фондът се съгласи и с нарастването на резервирания капитал на Лион за обща сума от 86 милиона евро (91,34 милиона долара).

Следващата стъпка на новите притежатели от Eagle Football е да подаде опростена търгова оферта за останалите акции и конвертируеми облигации, които не има, на цена от 3 евро за акция и 265,57 евро за облигация. Няма обаче последна дата по кое време ще се случи това и за какъв период Текстър и фирмите му ще придобият 100 % от известния клуб, доминирал във френския футбол при започване на 21-и век.

Самият Текстър не влиза за първи път във футбония бизнес, защото има акции в бразилския Ботафого, Кристъл Палас (Англия) и белгийския Моленбек от локалната втора дивизия. Неговата концепция е да сътвори империя, сходна на тази на Сити Футбол груп и да стъпи на съвсем всички точки на планетата.

Но не е пропуснат и досегашният притежател на клуба - Жан-Мишел Олас, който е назначен като шеф в Eagle Football и ще има основна тежест по решенията за Лион.
 Вили Вуцов: Франция изигра един доста неприятен край
Вили Вуцов: Франция изигра един доста неприятен край

" Не бива да се срамят ", показа още той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР