Инвестиционните сделки в недвижими имоти в Румъния ще надхвърлят 1

...
Инвестиционните сделки в недвижими имоти в Румъния ще надхвърлят 1
Коментари Харесай

Инвестиционните сделки на имотния пазар в Румъния ще надхвърлят 1 млрд. евро

Инвестиционните покупко-продажби в недвижими парцели в Румъния ще надвишават 1 милиарда евро през тази година. Прогнозата на Colliers  се основава на високата интензивност, следена от началото на годината. Само няколко огромни офис покупко-продажби в много напреднал стадий на договаряния, са за 600 млн. евро, прецизират от компанията. Все отново от там признават, че поради актуалните геополитически и здравни провокации, икономическата вероятност е извънредно сложна за прогнозиране.

Войната в Украйна и обвързваните с нея наказания, в допълнение към факторите на пандемията ще повлияят на пазара на парцели във връзка с предлагането, търсенето и достъпността. Инфлацията и агресивното стягане на паричната политика от Федералния запас могат да повлияят на локалната интензивност, забавяйки някои от позитивните промени, които чакаме, вършат спогодба от Colliers.

Румънският капиталов пазар в недвижими парцели записва транзакции за съвсем 900 млн. евро през предходната година, което съставлява над 8% от общия размер на вложенията от 11,7 милиарда евро, регистриран от шестте най-големи страни в Източна Европа. Според отчета The CEE Investment Scene 2021-2022 на Colliers, Полша остава водач в района, като размерът на вложенията възлиза на 57% от общия вложен капитал в страните от ЦИЕ предходната година.

Букурещ е водач по покупко-продажби за промишлени и логистични уреди (7,5%), следвана от Будапеща и Братислава – 5,7%, Варшава – 4,1 на 100, и Прага – 4 %. Според Colliers индустриалните активи в Румъния записаха през предходната година най-хубавия си резултат от 2015 година, привличайки транзакции на обща стойност към 260 млн. евро, което съставлява над 29% от общия размер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР