Инвестиционната програма на Газпром в Русия за 2024 г. ще

...
Инвестиционната програма на Газпром в Русия за 2024 г. ще
Коментари Харесай

Газпром съкращава рязко инвестициите си за 2024 г. заради 44-процентен срив на печалбата

Инвестиционната стратегия на " Газпром " в Русия за 2024 година ще бъде внезапно понижена. Това се показва в решение на Управителния съвет на компанията, представено от локални медии. Според плана на финансовия план  за идната година разноските по капиталовата стратегия ще бъдат понижени до 1,574 трилиона рубли (минус 20 % в годишно изражение). В същото време през октомври Съветът на шефовете на компанията към този момент понижи размера на вложенията в развиване за 2023 година с 14,5 %, до 1,966 трилиона рубли. Като причина бяха посочени " промени в макроикономическите индикатори и пазарните условия ".

" Одобреният финансов проект ще обезпечи покриване на отговорностите на ПАО " Газпром " без недостиг, в цялостен размер. Планира се решенията за взимане на заеми в границите на програмата за заеми да се вземат въз основа на пазарните условия, ликвидността и нуждата от финансиране на ПАО Газпром ", обясниха от пресслужбата на газовия колос.

Според резултатите от първите девет месеца на 2023 година чистата облага на " Газпром " се е сринала с 44% в годишно изражение - от 779,798 милиарда рубли до 446,103 милиарда рубли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР