Инвестиционен проект за милиарди може да превърне България в Швейцария

...
Инвестиционен проект за милиарди може да превърне България в Швейцария
Коментари Харесай

Ексклузивно! Саудитска Арабия ще прави България "Швейцария" на Балканите (Вижте как)

Инвестиционен план за милиарди може да трансформира България в " Швейцария " на Балканите. И то с помощта на Саудитска Арабия. Една от най-богатите петролни страни в света, възнамерява построяването на най-голямата животновъдна плантация в страната ни, за произвеждане на мляко и млечни произведения за експорт за Рияд. Инвестицията е на стойност няколко милиарда, като ще бъде осъществена в съдействие с водещо държавно сдружение.

Амбицията на плана е да се построи комплекс за развъждане на близо 200 000 крави, като към този момент има подготвен пазар за това произвеждане. За България това е огромен триумф, споделя още министърът на стопанската система Никола Стоянов. За служебното държавно управление също.

Междувременно българските животновъди евентуално ще имат опция също да се включат под някаква форма в плана, защото компаниите от Саудитска Арабия са заинтригувани от построяването на повече от една ферми. И сега се обмислят опциите за по-близки срещи с тях.

Основен сътрудник в плана ще бъде една от най-големите български компании, свързани с производството на млечни артикули, само че евентуално ще бъде даден късмет и на други по-крупни животновъдни организации да се включат в инвестицията. Междувременно следва да се обсъдят в чисто финансов и юридически проект, по какъв начин ще се реализират плановете.

За страната ни това е голяма опция да си върне пазарите, които беше изгубила преди години. Страните от Персийския залив са едни от най-големите потребители на млечни артикули в света. И за една земеделска страна като нашата, би било голяма опция да осъществя произвеждане с обезпечен дълготраен пазар, което сигурно би повлияло върху благотворното развиване и подсилване на животновъдния бранш.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР