Инвестициите в модернизирането на достъпа до качествено общинско здравеопазване бяха

...
Инвестициите в модернизирането на достъпа до качествено общинско здравеопазване бяха
Коментари Харесай

Д-р Иво Ралчовски, ГЕРБ: Инвестициите и модернизирането на общинското здравеопазване е водещ приоритет за ръководството на Община Враца /снимки/

Инвестициите в модернизирането на достъпа до качествено общинско опазване на здравето бяха измежду главните акценти в срещата на претендентите на ГЕРБ за общински съветници с шефовете на лечебни заведения, лекари, медицински експерти и представители на съсловната организация. Медиците бяха поздравени във връзка професионалния им празник – 19 октомври, на който се отбелязва паметта на свети Йоан Рилски, настойник на българския народ и лекарите.
„ За опазването на здравето не се приказва доста – би трябвало да се свърши работа, потребна за хората ”, съобщи претендентът за общински консултант доктор Ралчовски. Той посочи, че общинското опазване на здравето ще бъде приоритет и в идващия управнически мандат на кмета Калин Каменов.
„ Ние не се съмняваме, че ще имаме определен кмет на първи тур на кметските избори, както и болшинство в Общинския съвет. Ще продължим да работим за възстановяване на учебното и детско опазване на здравето, на нас може да разчитат и общопрактикуващите лекари, като опция за взаимоотношение и поддръжка ”, безапелационен беше доктор Ралчовски. Той добави, че всички лечебни заведения на територията на община Враца, които попадат в ръководство на Общинския съвет, са в доста положително кадрово и финансово положение.
„ Това е с помощта на напъните и на лекарите, и на управлението, тъй като положителното финансово здраве е вследствие на положително равнище на лечебната активност ”, уточни още той. Инвестиции в основаване на актуалните условия за лекуване и профилактика следва да бъдат направени и в Диагностично-консултативния център в града. „ Направете рационален избор и ни подкрепете на 29 октомври – за кмет на Община Враца Калин Каменов и листата с общинските съветници на ГЕРБ с номер 7 ”, прикани доктор Иво Ралчовски. 
Кандидатът за общински консултант и ръководител на Общински съвет – Враца доктор Владимир Христов разяснява обстановката в МБАЛ „ Христо Ботев ” – Враца. Той увери, че актуалният общински съвет противостои с административно използвани дейности против всяка противоречива кандидатура за изпълнителен шеф на здравното заведение.
„ Бяхме подготвени да се противопоставим, ако този конкурс беше минал на стадий предложение за назначение към Общото заседание, като миноритарен акционер даже и да заведем дело против болничното заведение. И в новия мандат ще сме срещу встъпването в служба на лица със противоречиви биографии в управлението на  болницата ”, безапелационен беше Христов. По думите му, колкото и положително да е общинското опазване на здравето, без активността на Многопрофилната болница, няма по какъв начин да се обезпечи първокласен достъп до здравни грижи. Той подчертава също по този начин, че една от първите незабавни стъпки в идващия мандат е да се даде ход на процедурата по закупуване на скъпоструващата здравна инсталация за активността на Комплексния онкологичен център.
„ Инвестицията е в размер на 3 млн. лв. лични средства, за което приветствам сътрудниците за положителното финансово ръководство ”, добави Христов. Той заключи, че общинските съветници от групата на ГЕРБ постоянно са имали ясни и съответни задания, чиито резултати са налице. Една от стратегическите управнически цели е развиването на локалния филиал на Медицинския университет и попълването с фрагменти в системата.
„ Крайната цел на една такава стратегическата самодейност е задържането на младежите в града, а с цел да реализираме това, ни подкрепете с номер 7 ”, съобщи Христов. 
Народният представител Красен Кръстев означи, че с упоритостта, която имат кметът Калин Каменов и общинските съветници, в областта на опазването на здравето е направено доста.
„ Всички общински лечебни заведения работят добре, а резултатите са позитивни и обществено известни. Важно е да се знае, че всеки един от нашите претенденти за общински съветници, които през днешния ден търсят поддръжка, желаят да чуят мнението и да защитят ползите на медиците ”, безапелационен беше Красен Кръстев.

Кандидатът за кмет и общинските съветници от ГЕРБ са под №7 в бюлетините!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР