Инвестициите в инфраструктура са инвестиции в днешния ден, а инвестициите

...
Инвестициите в инфраструктура са инвестиции в днешния ден, а инвестициите
Коментари Харесай

Фандъкова: Иновативните млади хора са големият капитал на София

Инвестициите в инфраструктура са вложения в днешния ден, а вложенията в обучение и нововъведения са вложения в бъдещето. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията SOFT UNIT за IT-сектора, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Конференцията преглежда провокациите пред бранша и опциите, които има в България за развиване на бизнес, осведоми Българска телеграфна агенция.

"Вие тук сте част от тези хора, които построяват бъдещето на този град. По един нов и специфичен метод вие сте част от учителите, които трансформират новите умения в нови благоприятни условия, а новите благоприятни условия са ново качество на живот. Аз имам вяра че експертите и новаторските младежи са огромният капитал на София ", е споделила още Фандъкова.

Тя е припомнила, че София е в топ 10 на международните градове по започване на стартъп и е привлекателен център за все по-големи компании в IT-сектора. Само за пет години софтуерният бранш бележи растеж от 120 % и е най-бързоразвиващият се бранш, които основава нови високоплатени работни места.

Кметът е показала, че неведнъж администрацията е скептична към новаторските софтуерни подходи и в своята работа тя предизвиква отварянето и към младите новаторски хора в столицата.

В нашата работа на терен не всичко може да стане с бързината на цифровия свят, само че съм уверена, че с новите софтуерни решения все по-бързо съумяваме да решаваме действителни проблеми.

Затова се веселя на всяка компания, която се включва в решаването на градските провокации, е показала още Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР