„Инвестициите от над 6 милиона лева в образование в Димитровград

...
„Инвестициите от над 6 милиона лева в образование в Димитровград
Коментари Харесай

Ева Майдел: Инвестициите в образование в Димитровград са най-отговорната политика на местната власт

„ Инвестициите от над 6 милиона лв. в обучение в Димитровград са най-отговорната и далновидна политика, която локалната власт, в лицето на кмета Иво Димов, могат да осъществят. Усилията за възстановяване на образованието допълват дейната политика за привличане на вложения, която след довършването на автомагистрала „ Марица” докара до повишение на стандарта на живот в района. “

Това съобщи претендентът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел по време на визитата си и срещи с жители в Димитровград, оповестиха от пресцентъра на партията. „ Комбинацията от работа в екип, дейни и предприемчиви жители и способена локална власт е ключът към модерното развиване на районите ни. Димитровград е тъкмо подобен образец. Важно е, че тук се разкриват и работни места за висококвалифицирани хора, което прави локалният бизнес по-ефективен и конкурентен на международно равнище. “ Това добави Ева Майдел, която има информативен офис в област Хасково.

Като част от визитата си в Димитровград, Ева Майдел се срещна с управлението и колектива на ПМГ „ Иван Вазов “. „ Европа се усеща от всеки ъгъл и човек във Вашето учебно заведение. Създавате дейни и мислещи млади жители, с отношение към публичните проблеми и съответни хрумвания по какъв начин да живеем по-добре. Това е гаранция за развиването на крепко и успяващо общество “, съобщи Ева Майдел по време на диалог с преподавателите в елитната гимназия. В срещите участваха националният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова и кметът на Димитровград Иво Димов. „ Образованието е главен приоритет на държавното управление на ГЕРБ и осъществяването му към този момент дава забележими позитивни резултати. Вие сами го усещате и по заплатите си, и по вложенията в образователната инфраструктура, и по опцията всяко дете да получи оптимално положително и перспективно образование”, сподели Евгения Ангелова.

Кметът Иво Димов уточни, че Ева Майдел е един от най-емблематичните евродепутати. „ Благодарение на нейната дейна работа в района десетки възпитаници и учители познават работата на Европейски Съюз, а посредством основаната от нея стратегия Образование България 2030 се основават модерни умения на учениците и се обезпечава поддръжка за учителите и директорите”, изясни градоначалникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР