Инвестиции за над 200 млн. лева в заводи свързани с

...
Инвестиции за над 200 млн. лева в заводи свързани с
Коментари Харесай

Инвестиции в автомобилостроенето ще разкрият 3200 работни места

Инвестиции за над 200 млн. лв. в фабрики свързани с автомобилостроенето ще разкрият 3200 нови работни места в страната, заяви заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова.

При откриването на Конференция отдадена на италианския дизайн в аутомотив бранша в София икономическият заместник-министър уточни, че в последните години развиването на аутомотив бранша в България е извънредно позитивно и все по-динамично, а страната ни се е трансформирала в атрактивна капиталова дестинация в автомобилостроенето.

В бранша към този момент има 220 компании, в които работят над 50 000 души, произвеждащи съставни елементи за всеки от огромните международни производители на коли. „ Очакваме позитивната наклонност на развиване да продължи и през тази година, като се има поради, че сега се работи по нови 8 плана на евентуални вложители от бранша ", заяви Иванова.

Заместник-министърът на стопанската система акцентира положителните ни стопански взаимоотношения с Италия, която е водещ търговски сътрудник на България. „ Близо пет милиарда евро е стокообменът сред двете страни през 2018 година, което прави италианската страна втори търговско-икономически сътрудник на страната ни за миналата година ", добави Иванова.

Конференцията бе проведена от Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер, а формален посетител на събитието бе инж. Паоло Пининфарина, ръководител на Пининфарина АД. Той показа достижения и трендове в областта на автомобилния дизайн, интериор и архитектура като едно от най-влиятелните имена в международния дизайн на коли.

На форума участваха посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Балди, ръководителят на Конфиндустрия България госпожа Мария Луиза Мерони, както и изпълнителният шеф на Аутомотив Клъстер арх. Любомир Станиславов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР