Инвестиции в размер на 29,5 милиарда лири (36,8 милиарда долара)

...
Инвестиции в размер на 29,5 милиарда лири (36,8 милиарда долара)
Коментари Харесай

Великобритания е привлякла инвестиции за близо 37 млрд. долара

Инвестиции в размер на 29,5 милиарда лири (36,8 милиарда долара) е съумяло да си обезпечи държавното управление на Англия от частния бранш. Това е съобщил министър председателят Риши Сунак в изказване директно преди Втората Глобална капиталова среща на високо ниво в Хамптън Корт, покрай Лондон, целяща да възвърне статута на страната като най-голямата дестинация за директни задгранични вложения в Европа, съобщи Ройтерс.

След като предходната седмица английското държавно управление предложи непрекъснати данъчни облекчения за предприятията, с цел да могат те да модернизират заводите и индустриалните си уреди, в този момент Сунак се надява, че привличането на задгранични вложители ще помогне за разширение на стопанската система на страната.

Австралийските капиталови фондове „ Ай Еф Ем инвестърс “ (IFM Investors) и „ Ауеър сюпър “ (Aware Super) ще влагат надлежно 10 и 5 милиарда лири в разнообразни планове в Обединеното кралство - от развиването на инфраструктурата и енергийният преход до построяването на налични жилища, се показва в изказването от офиса на Сунак.

В него написа още, че испанският енергиен колос „ Ибердрола “ (Iberdrola) ще вложи 7 милиарда лири в допълнение към капиталовите си проекти във Англия, които включват работа по електропреносни и разпределителни електрически мрежи.

Други планове, изброени в държавното изказване, включват инвестиция от 2,5 милиарда лири в развиването на изкуствен интелект от страна на „ Майкрософт “ (Microsoft).

Привличането на световни вложения е в основата на моя проект за напредък на стопанската система, съобщи Сунак преди началото на капиталовата среща.

Според английския министър председател ново финансиране за браншове като зелената сила, науките за живота и нововъведенията, свързани с осведомителни технологии, ще основат висококачествени работни места в цяла Англия.

Очаква се на Втората Глобална капиталова среща на високо ниво да участват ръководителите на някои от най-големите финансови корпорации, като Стивън Шварцман, създател на частната капиталова компания „ Блекстоун “ (Blackstone), Дейвид Соломон, основен изпълнителен шеф на „ Голдман Сакс “ (Goldman Sachs) и Джейми Даймън, основен изпълнителен шеф на „ Джей Пи Морган Чейс “ (JPMorgan Chase), осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР