Инвестиции от 22 млрд. долара ще бъдат направени в шотландската

...
Инвестиции от 22 млрд. долара ще бъдат направени в шотландската
Коментари Харесай

Шотландия планира инвестиции от 22 млрд. долара в икономиката, ако стане независима

Инвестиции от 22 милиарда $ ще бъдат направени в шотландската стопанска система през идващото десетилетие, в случай че английската провинция стане самостоятелна. Това съобщи първият министър на Шотландия Никола Стърджън пред делегатите на закриването на конференция на своята Шотландската национална партия в Абърдийн, давайки им опция да се срещнат с предложенията, които ще бъдат изложени в квалифициран за издание отчет на шотландското държавно управление с наименованието " Да изградим Нова Шотландия ", предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според документа, упоменатите средства ще дойдат от приходите от петрола и от заеми и ще бъдат акумулирани в специфичен фонд " Да изградим нова Шотландия ".

" Този фонд може да подкрепи широкомащабна стратегия за декарбонизация на семействата, на понижи енергийните сметки и да редуцира енергийната беднотия. С него може да бъде финансирано построяването на хиляди по-достъпни жилища, да се влага в локални планове за възобновима сила, да се помогне на общностите ", сподели Стърджън, представена от Франс прес.

" Той ще помогне за прехода към нулеви въглеродни излъчвания, построяването на устойчиви общности и полагане началото на резистентен стопански напредък, който ще е толкоз значим за нашата нова самостоятелна страна ", уточни Стърджан.

Стърджън даде обещание да даде повече детайлности идната седмица. Тя желае да провежда нов референдум за самостоятелност на английската провинция през есента на 2023 година, на което Лондон се опълчва, показва Агенция Франс Прес.

По-късно през днешния ден английският висш съд ще стартира да изслушва причините по делото, от изхода на което зависи дали ще бъде позволено произвеждането на референдум за обособяване на Шотландия от Англия без утвърждението на английския министър председател Лиз Тръс и нейното държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР