Инвеститорите в криптовалути масово предлагат своите активи на борсите, за

...
Инвеститорите в криптовалути масово предлагат своите активи на борсите, за
Коментари Харесай

Транзакциите в биткойн мрежата поскъпват на фона на разпродажбите

Инвеститорите в криптовалути всеобщо оферират своите активи на тържищата, с цел да понижат рисковите експозиции в портфейлите си или с цел да обезпечат откритите си позиции, се показва в разбор на консултантската компания Glassnode, представен от електронното издание Cointelegraph.

Броят на транзакциите в мрежата на биткойн набъбна през последната седмица, като специалистите на Glassnode допускат, че става въпрос за „ незабавни “ транзакции, с които вложителите нормално желаят да минимизират рисковете.

Миналата седмица е регистриран неочакван приток от 42 800 транзакции, а основният анализатор на Glassnode счита, че това евентуално са били покупко-продажби с къс период на осъществяване заради високия размер на таксите, платени за тях.

Средната такса се покачва до 2.72 $ на трансакция предходната седмица, което е с към 15% над типичната междинна стойност.

Т. нар. "мемпул " (от англ. - mempool) в блокчейн мрежата е мястото, където транзакциите се изпращат, преди да бъдат доказани. Колкото по-висока е таксата, платена за транзакция, толкоз по-голяма е вероятността тя да бъде определена преди другите.

В разбора на Glassnode се показва, че вложителите са плащали по-високи от междинните такси, с цел да дадат приоритет на офертите си. Така те се пробват да отстранен риска от портфейлите си или да прибавят поръчителство към своите отворени позиции, защото цената на биткойна падна с 19% през последните 7 дни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР