Инвеститорите ще следят внимателно икономическите новини и коментарите на централните

...
Инвеститорите ще следят внимателно икономическите новини и коментарите на централните
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Парадоксът на скъп петрол и забавяне на икономиката

Инвеститорите ще наблюдават деликатно икономическите вести и мненията на централните банкери през тази седмица. Търговията в Съединени американски щати стартира във вторник, само че надали изказванията на банкерите ще трансформират значително упованията, че на идващото съвещание лихвата няма да бъде нараснала. Засега тези прогнози доминират и вероятността от изненадващо повишаване на инфлацията е доста дребна. Докладът за пазара на труда в Съединени американски щати сподели в края на предходната седмица, че няма значителен растеж на приходите. Инфлационният напън от страна на заплащането за труд мина, само че пък покачването на цената на петрола съставлява все по-голям риск в международен мащаб.

Щатският вид WTI се повиши над нивото от 85 $ за барел заради упованията за в допълнение понижаване на добива от огромните производители Саудитска Арабия и Русия. Запасите в Съединени американски щати също по този начин понижиха доста повече от прогнозите през предходната седмица. Глобалното ползване на суровината е на безспорен връх и продължава да се покачва, макар терзанията за растежа на индустриалното произвеждане в Китай и Европа. Данните за най-голямата азиатска стопанска система ще покажат, какъв е резултатът от намаляващото търсене и експорт към останалите страни. Освен вноса и износа, вниманието ще се насочи и към инфлацията в Китай, тъй като данните за юли от преди месец демонстрираха дефлация.

Американският фондов пазар завърши август със едва понижение на показателите, само че съумя да възвърне част от загубите, които първата половина на месеца донесе. Спадът на показателите от началото на август не се разви като мощна промяна и водещата причина за това е интереса към фирмите, които работят в областта на изкуствения разсъдък. Последната такава нова „ звезда “ за вложителите стана компютърната компания DELL. Акциите й скочиха с над 20%, откакто беше оповестен доклада и мощните прогнози за идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР