Френската система за откриване и неутрализиране на дронове Parade, която

...
Френската система за откриване и неутрализиране на дронове Parade, която
Коментари Харесай

The Times: Неефективна система срещу дронове повишава риска от терористична атака на Олимпиадата

Френската система за разкриване и обезвреждане на дронове Parade, която ще бъде употребена на Олимпийските игри в Париж 2024, е в положение да открие единствено един на всеки трима дрона в гъсто обитаеми градски региони, което покачва риска от терористична офанзива, оповестява английският в.  " Таймс " (The Times), базирайки се на специалисти.

Според експертите, " Parade ", която е създадена от концерна Thales на цена от 350 милиона евро, надалеч не се смята за " превъзходна " система. Един от специалистите, осведомен с неговите проби, твърди, че Parade често бърка вентилаторите на климатика за дронове и открива дронове единствено на разстояние до 800 метра. В същото време се отбелязва, че това е единствено една от системите, които ще бъдат употребявани за обезпечаване на сигурността по време на Олимпийските игри. Ще бъдат употребявани и английски системи за електронно заглушаване.

Вестникът, представен от Българска телеграфна агенция, припомня, че Parade вече е била употребена по време на Световното състезание по ръгби, което се организира във Франция през есента на 2023 година. Тогава системата засече 55 случая на потребление на дронове, чиито оператори не са имали позволение да ги ръководят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР