Инвеститорът на „Алепу” е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а

...
Инвеститорът на „Алепу” е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а
Коментари Харесай

Личев: Инвеститорът на Алепу е предвиждал изграждане на курортен комплекс

Инвеститорът на „ Алепу” е предвиждал създаване на курортен комплекс, а не подпорно оборудване. Това стана ясно от отговора на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев в границите на парламентарния надзор.

„ Не мога да се съглася, че вложителят, който е подал капиталовото желание за първичната преценка на Оценка на въздействието върху околната среда, е написал, че ще прави подпорно оборудване. Нищо сходно. В ръцете ми е решението на директорката на РИОСВ-Бургас от 29. 12. 2017 година Инвеститорът желае да му съгласуват капиталово предложение за създаване на курортен комплекс, включващ „ Алепу вилидж” и „ Алепу бриз вилидж”. С капиталовото предложение се планува построяването на курортен комплекс със сборна повърхност 20 858 кв. м. По-нататък са написани стаи, тоалетни, бани. Някъде надолу се написа, че то ще играе ролята на подпорно оборудване, само че това са пилоните в пясъка и скалите, които по-късно служат като по-здрава основа на сградата”, обясни министърът, представен от Нова тв.

Личев напомни, че е сменил директорката на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас, която е подписала това решение. „ Цялата документи в този момент е в прокуратурата, чакаме решение на съда”, уточни министърът.

По думите му от 2017 година до 2020 година Министерство на околната среда и водите не е свършило нищо по проблема. Личев добави, че инспекция е правена от предходния постоянен министър, само че едвам откакто прокуратурата му задава въпроса за „ Алепу”. „ Той тогава се усеща, че работата не е била чиста евентуално от 2017 до 2019 - 2020 година и назначава работна група от адвокати, които му споделят, че решението на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда е влезнало в действие и не може да бъде анулирано от министъра, нито може да бъде обжалвано, и по тази причина най-добре да го оставят в прокуратурата, тя да го стачкува и да го анулира съдът”, разяснява Личев.

„ Подкрепяме мнението на прокуратурата, че на плана не е извършен наложителния по закон ОВОС”, сподели още министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР