"Инвестбанк" купува 100% от дъщерната на фалиралата КТБ банка "Виктория".

...
"Инвестбанк" купува 100% от дъщерната на фалиралата КТБ банка "Виктория".
Коментари Харесай

Дадоха банка Виктория на Инвестбанк на Петя Славова

"Инвестбанк " купува 100% от дъщерната на банкрутиралата КТБ банка "Виктория ". Договорът сред синдика на КТБ и банката с ръководител на Надзорния съвет Петя Славова бе подписан през вчерашния ден.
Рамковият контракт планува едновременното прекачване и приемане на договорната цена на 100% от капитала на ТБ „ Виктория “ ЕАД и цялостната експозиция на eдноличния притежател на капитала към ТБ „ Виктория “ ЕАД, се споделя в известие на синдика.
Предстои осъществяване на процедура пред Комисията за защита на конкуренцията за разрешаване на идната централизация.
Подписването на контракта е в следствие от извършена процедура за продажба, открита с решение от 29.06.2017 година на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).
В първия стадий на процедурата участваха четирима претендент купувачи, а след осъществен дю дилиджънс разбор обвързващи предложения подадоха „ Инвестбанк” АД и „ Българо-американска кредитна банка “ АД.
Синдикът избра банката на Славова. Последва утвърждение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
Купувачът е поел обвързване за цялостно погасяване на експозицията на КТБ към „ Виктория “ ЕАД дружно с дължимите лихви към датата на привършване на договорката.
Погасените отговорности от 2015 година до датата на сключване на рамковия контракт, както и постигнатата цена на продаваната цялост от финансови активи обезпечават цялостно възобновяване на направената от КТБ през юни 2014 година инвестиция под формата на акции и други финансови принадлежности и образуват облага в размер на към 2 800 000 лв., се споделя в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР