"Инвестбанк" е банката, където са идвали милионите от Венецуела в

...
"Инвестбанк" е банката, където са идвали милионите от Венецуела в
Коментари Харесай

Инвестбанк държала милионите от Венецуела на адвокат Цветан Цанев. ДАНС на проверка в банката


"Инвестбанк " е банката, където са идвали милионите от Венецуела в сметки на юрист Цветан Цанев, научи ПИК. ДАНС към този момент е влезнала на инспекция в трезора на Петя Славова, с цел да откри пътя на парите от размирната страна към българина, който е прибирал средствата в доверителни сметки. От тях по-късно те отивали в други сметки на негови "клиенти " и напускали България, както разкри по-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров.

,азследването на родните служби е почнало след сигнал на американското разузнаване и е открито, че милионите от Венецуела дошли в дребна родна банка с българска благосъстоятелност. Разследващите се въздържаха да назоват банката и името на въпросния юрист, само че към този момент е ясно, че става дума за Цанев. Той пък преди години бе забъркан с други парични потоци от Оман, които редица журналистически следствия обвързаха точно с банката на Петя Славова.

Цветан Цанев е и измежду обвинените 21 души, политици, шефове на държавни предприятия и чиновници на Държавна сигурност. По делото се показва, че каптагонът е създаван в осъществяване на програмата за набиране на валута, написана първо от валутната комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия с ръководител Андрей Луканов и единствено за малко време Огнян Дойнов. Делото е прекъснато поради значими държавни ползи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР