Инцидентът, при който загинаха двама работници, а други двама пострадаха

...
Инцидентът, при който загинаха двама работници, а други двама пострадаха
Коментари Харесай

Рухнало метално скеле довело до инцидента край Козлодуй, при който загинаха двама

Инцидентът, при който починаха двама служащи, а други двама пострадаха на строителна площадка на вместилище за радиоактивни боклуци край Козлодуй няма отношение към радиоактивната и радиационна сигурност, става въпрос за трудова акцидент, оповестиха от Директива за птиците РАО.

Трагедията се е случила тази заран на новострояща се площадка за радиоактивни боклуци на държавното дружество " Радиоактивни боклуци ". Купчина железа от арматурата е паднала върху строителни служащи.

На площадката, която се намира сред Козлодуй и близкото с.Хърлец, няма радиоактивни боклуци, защото тя към момента не е в употреба. Строежът е в прекомерно ранен стадий - към момента на кота нула.

В момента работата на място е спряна и се правят редица инспекции. Такива в действителност са правени и преди случая, установени са нарушавания, само че те са били отстранявани, увери изпълнителният шеф на държавното дружество " Радиоактивни боклуци ". Предприятието е единствено възложител на обекта, а реализатор е германо-български консорциум. Екип на консорциума към този момент пътува от Германия към България, с цел да се запознае със обстановката на място.

Директорът на ДН РАО Дилян Петров съобщи, че двамата служащи, починали на площадката, са били затиснати от железна структура, по която са работили. На място се построява вместилище за ниско радиоактивни артикули: дрехи и принадлежности, което ще проработи след 2021 година

На място са и специалисти от Инспекцията по труда, тъй че следствието на аргументите за този случай, при който двама души изгубиха живота си, продължава.

Ръководството и инженерите на бургаската компания " Евробилд ", която е реализатор на обекта, са тръгнали незабавно към новостроящата се площадка за радиоактивни боклуци " Радиана, поради тежката трудова акцидент. В немско-българския консорциум, който строи националното вместилище за радиоактивни боклуци /НХРАО/ влизат бургаското сдружение, немското Nukem и още 3 родни компании - Юнг Проект, Корект и Булинвест.

Строителят носи отговорност за построяването на многобариерното оборудване, чиито първи стадий е стойност 71 800 000 евро и се финансира от интернационалния фонд " Козлодуй ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР