Инцидентът е от Черноморец, където собственик на парцел решил без

...
Инцидентът е от Черноморец, където собственик на парцел решил без
Коментари Харесай

Спор за отсечено дърво прерасна във физическа агресия

Инцидентът е от Черноморец, където притежател на имот решил без позволение да отсече дървото, с цел да не пречи на запланувания от него градеж.

Черноморец, Созопол

За случая ни алармира Васил Жечев, който е засегнат от обстоятелството, че без позволение и оценка от способените екослужби може гладко да се отсече дърво.
Васил Жечев: Има си способени органи в тази страна, закони. Това е четвъртото дърво, което господин Габрилов реже. Тук имаше още три.
Васил Жечев е записал и част от конфликта си със Стефан Габрилов, сега когато е почиствал на място стърготините.

Не успяхме да открием Стефан Габрилов. Разговаряхме обаче с щерка му, която удостовери, че фамилията в действителност има намерение да строи.

Людмила: Собственикът е различен, не съм аз. Собственикът е брат ми. В момента го няма.
Васил Жечев обаче е твърдо решен да не остави случая без последици.
Васил Жечев: Т ой хукна към мен и замахна с метла и лопата да ми нанесе удар, като сподели: „ Няма да снимаш, че като те прасна “. Това съставлява опасност аз живота и за здравето ми и на моето семейство и аз съм задължен да отвръщам.
Васил Жечев подаде тъжба за физическа експанзия в полицейското ръководство в Созопол и Районната прокуратура - Бургас. Отделно е сезирал за отрязаното дърво министерството на Околната среда и водите, Регионалната екоинспекция в Бургас, както и отдел „ Екология “ към община Созопол, откъдето увериха, че ще придвижат сигнала неотложно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР