Инцидент с фатален край в района на Кремиковци. Двама работници

...
Инцидент с фатален край в района на Кремиковци. Двама работници
Коментари Харесай

Мъжете, загинали в Кремиковци, не били обезопасени с колани и каски

Инцидент с съдбовен край в региона на Кремиковци. Двама служащи починаха, откакто паднаха от осем метра височина на строителен обект. Злополуката се случва малко след 10 часа, до момента в който двамата мъже са качени на вишка на строителния обект. Падат от 8-метрова височина върху циментова плоча.

,,Били са на вишка и са работили по структурата на постройката. Не са били обезопасени с колани и при рухване на горната част от вишката - те падат непосредствено на главите си, долу на земята. Горната част се е наклонила задоволително, с цел да не могат да се задържат и двамата работници'', описа за Bulgaria ON AIR кметът на регион "Кремиковци " Лилия Донкова.

На място идват два екипа на Спешна помощ, които откарват служащите към болница "Св. Анна " в София. Още в колите за спешна помощ обаче мъжете издъхват.

Колегите им на обекта споделят, че не са видели случилото се.

Не знаем нищо. Установяват нещата. Да, в тежко положение са, допускаме, показа техен сътрудник.

Техническият началник на обекта отхвърли коментар.

Обектът е част от промишлената зона на Кремиковци. На него се строят складови бази, а остарялото хале е трябвало да бъде разширено и възобновено. От строителната компания са безапелационни, че всички документи на обекта, техниката и служащите са изрядни. А двамата мъже, починали в случая, са чиновници в компанията от няколко години.

Абсолютно всички условия на труд по сигурност се съблюдават. Защо са били без каски, не мога да кажа. Не съм ги видяла, не мога да кажа, че са били без каски. Не сме позволени до мястото на случая, показа Мариана Тодорова от отдел "Човешки запаси ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР