Инцидент с автобус на столичния градския транспорт рано тази сутрин

...
Инцидент с автобус на столичния градския транспорт рано тази сутрин
Коментари Харесай

Разследват се причините за катастрофата с градския автобус в София

Инцидент с рейс на столичния градския превоз рано тази заран блокира за часове придвижването. Шофьорът на рейс 304 е изгубил ръководство преди 4-ти километър, блъска се в мантинелата и навлиза в насрещното платно.

Най-важното е, че няма потърпевши при случая. След като се е врязал в мантинелата, половината от рейса е отишла в насрещното придвижване. Заради това трафикът по бул. " Цариградско шосе " беше стеснен за три часа в двете направления и това провокира голямо запушване. Причините за случая занапред ще се обясняват - най-вероятно става дума за липса на централизация или техническа нередовност на рейса. На водача са му направени проби за алкохол и опиати. Той бил откаран за обзор, само че по-късно е бил освободен.

Инцидентът с рейс 304 става малко пред 6.00 часа тази заран. Шофьорът изгубил ръководство до момента в който изпреварвал различен рейс. Свидетел на злополуката, който бил в изпреварвания рейс описа, че 304 навлязъл в междинната лента, само че съгласно него не е превишил ограничаването на скоростта.

" Пътувах в рейс на линия 604 в посока Орлов мост. Непосредствено преди моста над кръговото за 4-ти километър, различен рейс извърши маневра изпреварване и директно след изпреварването изгуби надзор и безусловно стартира да танцува ", описа Красимир Наев, свидетел.

Директорът на гараж " Малашевци " изясни за Българска национална телевизия, че изпреварването през междинна лента е разрешено. Според него става дума за липса на централизация.

" При изпреварването пасажерите в салона са му подвикнали, че съчленението му се е раздрусало и той инстинктивно е натиснал спирачки, нещо не е могъл да овладее рейса, споделя лидерът, че е била и хлъзгава настилката ", изясни Кирил Георгиев, шеф на гараж " Малашевци ".

Водачът на рейс 304 работи в Столичния автотранспорт повече от 30 години и до момента не е имал катастрофи, споделиха още от гараж " Малашевци ". При случая има и потърпевш лек автомобил.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР