Инцидент е станал край Пловдив.За това съобщи местна медия.Двама военни

...
Инцидент е станал край Пловдив.За това съобщи местна медия.Двама военни
Коментари Харесай

Вдигнаха военен хеликоптер, инцидент с военни парашутисти край Пловдив

Инцидент е станал край Пловдив.

За това заяви локална медия.

Двама военни са потърпевши край Пловдив, научи Plovdiv24.bg ексклузивно. Хеликоптер е транспортирал военните до УМБАЛ " Св. Георги ". Знае се, че единият е парашутист. След него е бил докаран и още един боен със строшен крайник. 

От болничното заведение потвърдиха информацията, само че не дадоха детайлности. Очаква се публична информация от военните. Пострадалите най-вероятно са участници в обучение на българската войска.

Очаквайте още информация!

В момента край Пазарджик тече обучение, само че не е несъмнено дали има връзка със случая.

Ето какво пишат на страницата си от Военното министерство:

Днес, в границите на многонационалното #учение „ Trojan Footprint 22 “, се организира проява на качества.

На учебно-тренировъчен комплекс „ #Црънча “ участниците в „ Trojan Footprint 22 “ сполучливо извършиха парашутни скокове от междинна и дребна височина, патрулни техники, задържане на автомобил, директни дейности и извършения от динамичните стрелби с револвер и автомат на къси и пределно къси дистанции.

Trojan Footprint 22

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В многонационалното обучение вземат участие до триста военнослужещи от състава на Съвместното командване на специфичните операции/ Сили за Специални интервенции, от армиите на страни-членки на НАТО и страни-партньори, както и сили и средства на Министерството на вътрешните работи.

В „ Trojan Footprint 22 “, което се организира на територията на България, Хърватия, Естония, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Черна гора, Република Северна Македония, Полша, Румъния, Словакия и Словения, са включени военни формирования от 30 страни.

Основната цел на учението е да бъде реализирана оперативна съгласуемост сред нациите, които вземат участие в него, и да бъдат уеднаквени общоприетите оперативни процедури.

___________________________________________________________________

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР