Интервюто за работа е златният шанс за всеки кандидат да

...
Интервюто за работа е златният шанс за всеки кандидат да
Коментари Харесай

Фаталните грешки на интервю за работа

Интервюто за работа е златният късмет за всеки претендент да направи убийствено първо усещане и да потвърди на служителя от отдел „ Човешки запаси ”, че няма различен като него за поста.

Но от време на време терзанието надвива – или просто ни липсва предварителна подготовка – и демонстрираме държание, което обезценява нашите качества и ни кара да изглеждаме безотговорни или неквалифицирани.

„ През последните 12 месеца съм провела над 200 изявленията за работа ”, споделя Лиз Весел, основен изпълнителен шеф и съосновател на  WayUp , уеб страница, който над 200 000 колежани употребяват в желанието си да намерят работа в компании като  Microsoft Uber New York Times Disney  и  Гугъл .

„ Дори най-умните и опитни младежи се затрудняват при спазването на положителните практики по време на изявление. ”

Весел счита, че допускането на следните пагубни неточности унищожава първото усещане, което претендентите вършат, и прави по този начин, че да наподобяват в действителност некомпетентни:

1. Обясняват какъв брой нервни са

Може да смятате, че сте омилостовите комисията като признаете какъв брой доста се притеснявате, споделя Весел, само че истината е, че този тип откровеност не наподобява по никакъв начин добре. „ Работодателите чакат да се държите зряло, да сте спокойни напрегнат и да се справяте с най-различни стресови обстановки, с които може да се сблъскате на работното място. Приказките за терзание и съпровождащото ги търсене на страдание изпращат обръщение, че не сте подготвени за същинската офис атмосфера. ”

2. Не вършат авансово изследване на компанията

„ Веднъж един претендент влезе в стаята и ме попита дали аз съм офис администраторката ”, споделя Весел. „ Много неприятно начало! ”

Готвейки се за изявление, би трябвало да проучите задълбочено всичко допустимо за компанията, нейните водачи и индивида, с който ви следва да говорите, изяснява Весел. „ Работодателите желаят да видят, че сте си написали домашното и че се интересувате от организацията и нейните проблеми. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР