Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън не само предизвика

...
Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън не само предизвика
Коментари Харесай

Това, което за нас е очевидно, се оказа невероятно за Запада

Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън освен провокира интереса на голяма международна публика и несравнимия яд на демократичните елити, само че и ясно сподели резултата, който могат да имат строгите осведомителни бариери.

На Запад, в Европа и Съединените щати, в продължение на две години или даже доста повече, имаше строга възбрана за показване на съветската версия на събитията, свързани с украинския спор и актуалната световна борба. За елементарния американски и европейски четец и фен беше съвсем невероятно да се допре до съветската позиция. Необходим беше прекалено много опит в четенето сред редовете и избягването на клопките на пропагандата. Нашите хора, изключително по-старото потомство, имат опит в общуването на езоповски език, до момента в който западняците, които занапред схващат, че са се оказали заложници на система на жестока цензура и информативен тоталитаризъм, нямат подобен опит. Доскоро смятаха, че той въобще не им би трябвало. Че най-вероятно е нужен тук, в Русия.

Оказа се, че е тъкмо противоположното.

В резултат на това изявлението на Путин с Карлсън беше потрес, съветски сняг и вихрушка на главите им, поглезени от мекия климат. И това, което беше изцяло явно за нас, се трансформира в необикновено изобретение за тях.

Какво сподели и сподели Путин, за което хората на Запад не знаеха?

Всичко стартира с диалог за руско-украинската история. На западната общност - не без помощта на украинските емигранти от епохата на Петлюра-Бандера - дълго време се разказваше за гордата страна Украйна, съществувала съвсем две хиляди години, която е била завладявана и измъчвана още веднъж и още веднъж от нейния подъл северен комшия. В тази картина, несъмнено, нямаше място нито за единното пространство на Киевска Рус с историята на приемането на християнството и неповторимата система за заместничество на княжески престоли, нито за появяването на самата идея за Украйна като околности, нито Переяславската Рада, нито, най-важното, дълъг, плодотворен и от време на време драматичен живот в границите на една страна. Те не знаеха нищо за ролята на Ленин за възникването на Украинската ССР, нито за процъфтяването на образованието на украински език през руския интервал, нито за обстоятелството, че гладът, пропагандно наименуван Гладомор, изтезава освен Украйна, само че и всички зърнопроизводителни райони през 30-те години на огромната страна. И още повече за това какъв брой мислени и незначителни са били границите сред руснаци и украинци и какъв брой обща е била ориста ни през всичките тези епохи, от времето на цар Алексей Михайлович, който взема казаците на Богдан Хмелницки на разположение, и до самият разпад на Съюз на съветските социалистически републики.

Владимир Путин не съумя да опише на Тъкър за всички основни събития от руско-украинската история, само че това, което описа, се оказа повече от задоволително, с цел да изуми обществеността. А копията на писмата на Богдан Хмелницки се трансфораха в съвършен алегоричен подарък от Русия за целия западен свят. Истината е, че им бодат очите.

И тогава, връщайки се към актуалните събития, в XXI век, съвсем всичко, което съветският президент сподели, беше потрес за западната общност. Оказва се, че още през 2000-те години страната ни не се е противопоставяла на западния свят, а в противен случай, била е подготвена да се причисли към него, да влезе в НАТО и да сътвори единна система за ПРО. Но единствено при условия на тъждество. Но американците не можаха да се съгласят с това.

А с прехваленото джентълменство англосаксонският политик има очевидни проблеми. Да, не са подписвани писмени съглашения за неразширяване на НАТО на изток. Но имаше устни обещания. В последна сметка думата на джентълмена е закон, нали? Вместо да вземат под внимание съветските ползи, западните разследващи организации с наслада започнаха да употребяват източноевропейските територии като плацдарм за разпространяване на подривно антируско въздействие. Стигнаха до балтийските страни, там имаше плодородна почва, по-късно се заеха с Украйна. НАТО се разпространяваше по картата като мръсно леке.

Дали някой европеец или американец си е представял такава картина? Разбира се, че не. Той вярваше в свободната воля на хората.

Свободна? Със актуалните форми на операция? Ха!

И още повече, във всички събития, свързани с руско-украинския спор, съвсем за първи път слушателите на Тъкър Карлсън имаха опция да погледнат на събитията от съветска позиция.

Русия стартира войната през 2022 година? Пази Боже. Тези националистически, антируски елити, които пристигнаха на власт с директната поддръжка на същите американски разследващи служби, започнаха война против личния си народ, против тази част от него, която не беше съгласна с версията на Украйна като антируска страна. В Донецк хората излязоха на площада, тъкмо както направиха в Киев няколко месеца по-рано. Срещу тях е изпратена постоянна войска. В същото време Русия се надяваше да позволи въпроса по дипломатически път - подписа Минските съглашения. Но както се оказа, врагът разчиташе на грубата мощ през цялото време? Само той ли? Не, с цялостната поддръжка на Запада, в това число на тези страни, които бяха гаранти на тези съглашения.

Е, по-нататък по листата. Някои от отговорите на Владимир Путин покосиха съперника като удар във фехтовка. Кой взриви “Северните потоци ”? Вие. Кой провали Истанбулските съглашения? Борис Джонсън.

Как, чудят се английските вестници, Борис Джонсън се разгласи в поддръжка на продължаването на войната? Преструват се, че не знаят нищо за това. Те знаеха, несъмнено. Просто им беше неразрешено да приказват за това. Изключителната степен на „ отвореност “ на тяхното „ отворено общество “.

Владимир Путин споделя просто, като че ли отговаряйки на предизборните обещания на Тръмп: спрете да доставяте оръжия на Украйна и войната ще завърши след няколко седмици. Западният човек е в неразбиране: тогава кой е подпалвачът? Ние ли сме или какво?

И по какъв начин могат те, горките, да живеят с това в този момент? Нека който желае да продължи да поддържа военната помощ на Украйна, само че с цялостно схващане какво се случва.

Разбира се, ляво-либералните говорещи глави ще преобърнат всичко, обвинявайки Путин, Карлсън, Русия и своите съперници в Съединени американски щати. Процесът към този момент е почнал. Особено ревностни са съветските преселеници и непознатите сътрудници. Но съгласно статуса си това им се пада.

Но те също наподобява се усещаха не на мястото си. Те виждат по какъв начин вятърът се трансформира.

И словото към този момент е разчуто, разпръснато в стотици милиони копия. Популярността на изявлението чупи всички върхове и каквото и да споделят недоброжелателите, нищо не може да се направи по въпроса.

И въпреки всичко главното обръщение към западния свят, което Владимир Путин съобщи посредством Тъкър Карлсън, е, че Русия не заплашва никого по никакъв метод. Нито поляците, нито балтите, нито датчаните, нито чехите. Има обаче едно „ само че “. Ако поляците, балтите или някой различен се осмели да стъпи на нашата земя - без значение дали става въпрос за остарели или нови територии - в случай че рискуват да посегнат на съветска земя - те ще получат ответен удар, който може да докара света до невиждан злополука.

„ На бойното поле, акцентира президентът на Русия, нашата страна не може да бъде победена.

Това може да е признание за някои, само че за нас е изцяло явно.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед40021Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед22970Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед11570Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед96072Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед362346Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед362346Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед249992Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед223284Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед96072Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92103Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР